:: LoVe is in the air ::

oUr PRiDe aNd JoY

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

kLiK saYa uTk TaBuNg BaBy~!!!

:: am sorry all ::

:: am sorry all ::
masih lagi bersawang blog ni kan..lately sume post adalah yang AUTOPUBLISH sahaja..hehehe...sebab hari tu ada masa maka aku auto publishkan sahaja n3 yang ada..bolehla rajin terupdate..but i'll try harder after this ok..THANKS FOR COMING~!!!!!!!!

Tuesday, March 23, 2010

.: aKu sKanDaL 18 :.

'Nombor yang anda dail tidak dapat dihubungi.'

Adreen mengeluh. Sudah masuk kali ke lima puluh lapan dia mendail nombor telefon Aireen, namun masih disambut oleh mesin yang setia mengulang ayat yang sama.

'Hai, manalah si Aireen ni pergi. Sekejap je dah tak dapat dikesan oleh radar,"

Sedar yang dia tidak mungkin dapat menjejaki Aireen dalam masa terdekat, Adreen kembali melangkah ke ara bangunan NusaDesign Sdn. Bhd. Langkahnya terhenti apabila terpandang kelibat Adrean bersama seorang wanita jelita. Malah wanita itu sepertinya sangat mesra dengan Adrean.

"Jasmine?"


"Kita nak makan kat mana ni Ean?"

"Terpulang pada you, tapi I belanja."

Jasmine tersenyum, menampakkan barisan gigi yang putih menawan. Wajah cantiknya kelihatan berseri, mungkin kerana kehadiran Adrean tika itu.

"I rasa nak makan western la."

Adrean mengangguk, dan mereka beriringan ke Sooka Sentral yang terletak berhampiran dengan bangunan NusaDesign Sdn. Bhd. Jasmine memaut mesra lengan Adrean. Pada mulanya dia menolak, namun apabila Jasmine masih tidak mahu melepaskan pautannya, Adrean mengalah.

Mereka makan di Centro, Sooka Sentral. Sambil makan Jasmine asyik bercerita tentang Balkisy. Adrean hanya mendengar sambil tersenyum, jarang sekali mencelah. Terbayang keletah manja Balkisy, satu-satunya anak yang sangat dia sayangi. Satu-satunya anak bersama bekas isterinya, Jasmine.

"I ingat nak balik Jerman."

Suapan Adrean terhenti. Dia memandang Jasmine yang masih tersenyum.

"Why so sudden?"

"Well, it's just come across my mind. I rasa rindu sangat dengan Jerman, and i was thinking to start a new life there."

"Balkisy?"

"For sure dia akan ikut I."

Adrean melepaskan keluhan. Sudu garfu yang dipegang tadi diletakkan di sisi pinggan.

"Min, untuk apa you balik sana? Family you bukannya ada lagi kat sana."

Air muka Jasmine berubah. Teringat kemalangan yang meragut nyawa semua ahli keluarganya. Teringat yang dia suda tidak punya sesiapa melainkan Adrean. Dan Balkisy.

"Min, listen here. My friend suggest this place, where you can be cure."

"No! I tak sakit, kenapa I nak kena pergi mana-mana?"

Reaksi itu telah diduga oleh Adrean. Melihat Jasmine mulai mengongoi, dia cuba menenangkan keadaan.

"Okay, fine. But can we just go there and take a look?" masih mahu mencuba, Adrean membuat cadangan.

"Shut up! You, go away from me!"

Jasmine mulai mengamuk macam orang gila. Habis berterabur semua yang ada di atas meja, menyebabkan beberapa pelanggan di meja berhampiran bangun menjauhkan diri.

"Jasmine, calm down please."

Usaha Adrean itu hanya sia-sia apabila Jasmine tidak lagi mampu berfikir ataupun bertidak secara rasional. Suasana menjadi kecoh apabila Jasmine melemparkan pasu kecil di atas meja ke arah Adrean.

"Abang!"

Pantas Adreen meluru ke arah Adrean yang tersandar di dinding. Dahinya yang berdarah ditekup dengan telapak tangan. Beberapa pengunjung cuba memegang Jasmine, namun Jasmine bertindak meloloskan diri dan menerpa ke arah Adrean.

"Ean, I minta maaf."

Jasmine mendekati Adrean dan memegang dahinya. Dia menangis tersedu-sedu sebelum menoleh ke arah Adreen.

"You okay kan, Ean. Tadi I nampak kepala you berdarah. I ingat I dah sakiti you dalam I tak sedar. No, I tak sakit. Tak mungkin I akan cederakan you kan?"

Adreen kaku, hanya membiarkan Jasmine memeluk dirinya. Adrean memandang bekas isterinya yang kini berada dalam pelukan Adreen. Dia meraup muka berkali-kali, menahan air matanya daripada tumpah. Perlahan dia mengeluarkan telefon bimbit.

"Hello. Eim, I need your help."


3 comments:

epy elina said...

hohohoh...
jasmine ni tekanan jiwa ke??
skjab ok jab x???
aireen g mna ekkkkk???

farra ramli said...

nk lagi..nak lagi..hee~~
good job nia_deeya..ahaks~~

Nia_dEeyA said...

@epy elina
thanks ye sbb sudi baca and komen...nanti kalau da post n3 baru komen lg ye ^_^

@farra ramli
thanks farra..menulis ni untuk isikan masa lapang and penuhi hobi..

wHaT Do wE LoVe...???

OuR pReCioUs~!!!

How`s my pregnancy doing?