:: LoVe is in the air ::

oUr PRiDe aNd JoY

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

kLiK saYa uTk TaBuNg BaBy~!!!

:: am sorry all ::

:: am sorry all ::
masih lagi bersawang blog ni kan..lately sume post adalah yang AUTOPUBLISH sahaja..hehehe...sebab hari tu ada masa maka aku auto publishkan sahaja n3 yang ada..bolehla rajin terupdate..but i'll try harder after this ok..THANKS FOR COMING~!!!!!!!!

Wednesday, March 2, 2011

:: BaBy'S sTuFF ::

list barang-barang si kecik yang dah lama buat..tapi xpenah nye nak hapdet...huhuhu....*malas jugak mummy kamu ni ye baby*...bukan malas, tapi takde masa...*ceh~ alasan lagi*...dan jugak, sejak pregnant ni kekurangan mood untuk menulis...lagi pulak, encik Hasben telah meng'conquer' penggunaan internet dalam kebanyakan masa...maka, berhabukla list ni dalam pendrive...hehehehe

SENARAI BARANG-BARANG SI KECIK YANG PERLU DIBELI:

Baby Apparel -- anggaran saiz newborn sampai 6 bulan/setahun
- baju lengan panjang (anggaran 8 helai )
- baju lengan pendek (anggaran 6 helai jugak)
- seluar panjang (anggaran 8 helai)
- seluar pendek (anggaran 6 helai)
- mitten & booties (anggaran 5 pasang)
- topi (1 atau 2 cukup la kot..??)
- baby binder (8 helai)
- bip (1 atau 2 helai)
- napkins (sedozen..??)
- nappy liners

Bathing & Bedding
- Comforter set (tilam, bantal + bolster)
- Infant head support
- Bouncer/Bouncinette
- Mosquito net
- Tub
- Changing mat
- Towel
- Blanket
- Diapers (disposable)

Babycare & Safety
- Toiletries (baby bath + shampoo + lotion + bedak)
- Baby wipes
- Nappy rash
- Cotton buds
- minyak baby
- nail clipper
- baby digital thermometer
- nasal aspirator

Travel
- Stroller
- Carrier/ car seat
- Baby carrier/sling

Furniture/Storage
- Bakul baju
- Storage box
- Almari berlaci
- Playmat

Feeding
- Newborn Feeding Bottle *niat mmg nk BF tp kena ada botol kan..senang nk anta kt babysitter*
- EBM storages
- Storage containers

For Mummy *nakla jugak kan~*
- Mama bag *convenience for travel or jalan-jalan*
- Set bersalin
- Breastpump
- Nipple cream
- Breast pads
- Maternity pads
- Maternity panties
- Nursing bra
- Beg hospital (dengan barang-barang yang nak bawak p spital la kan*

wah...ini adalah senarai yang final setelah ditolak ditambah didarab dan dibahagi...hehehe...panjang jugak senarainya kan...untuk sesiapa yang dah ada experience tu share-share la ngan aku...sebab nye aku bukannya tau mana satu yang paling penting, or mana satu yang boleh dibeli kemudian...disebabkan dah ada list maka aku jugak dah sediakan bajet untuk semua barang-barang ni...tapi maklumla kan...lepas si kecik ni keluar lagi banyak bajet yang perlu diperuntukkan...jadi aku amat menghargai pandangan sesiapa yang sudi...

lagi bagus kalau korang rekemen terus brand apa ke, nak beli katne ke...sekurang-kurangnya takdela aku melilau-lilau sangat nak cari ke sana-ke sini...huhuhu....nanti lau da beli sket-sket aku hapdet la..tapi idakle selalu benor...

3 comments:

Anonymous said...

Congratulation la mommy wannabe...
muga tenang selalu, jangan cengeng, nanti anak kuat nangis.... banyakkan baca quran dan zikir....

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

wah... mesti tak sabar kan nak tunggu baby...
bestnya...
(n_n)

Nia_alJunid said...

@anon: thanks ye~ insya Allah...moga ditabahkan hati oleh Yang Kuasa...

@orked: alhamdulillah...dekat 2 tahun da tunggu ni...doakan semuanya selamat ok~

wHaT Do wE LoVe...???

OuR pReCioUs~!!!

How`s my pregnancy doing?