:: LoVe is in the air ::

oUr PRiDe aNd JoY

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

kLiK saYa uTk TaBuNg BaBy~!!!

:: am sorry all ::

:: am sorry all ::
masih lagi bersawang blog ni kan..lately sume post adalah yang AUTOPUBLISH sahaja..hehehe...sebab hari tu ada masa maka aku auto publishkan sahaja n3 yang ada..bolehla rajin terupdate..but i'll try harder after this ok..THANKS FOR COMING~!!!!!!!!

Saturday, March 5, 2011

WaReHoUsE SaLe :: My Dear

hello hello~

setelah dijanjikan...aku pun cepat-cepat je membuat entry pasal My Dear Warehouse Sale ni...sebenarnya, aku pun tak tau hari ni ada sale kat My Dear ni..tau pun sebab encik Hasben yang bagitau...*nampaknya encik Hasben lagi peka pulak bab-bab sale ni*....hehehehe...selepas beronok-ronok tengok baby kat dalam perut tadi, kitorang pun bergerak la ke My Dear...dekat je jaraknya dengan poliklinik tadi..hehehe...


rupanya ramai sudah orang yang datang walaupun masa tu baru je pukul 11 pagi...aku ngan encik Hasben pun cepat-cepatla turun keta dan join sekali kemeriahan tu...*hehehe...meriah ke???*...kitorang pun bergerak masuk ke bangunan tu..memang banyak betul barang-barang yang ditawarkan dengan harga yang murah...disebabkan ada beberapa barang yang kitorang da beli, maka kitorang cuma mencari-cari barang-barang yang kecik-kecik sahaja...selebihnya hanya berjalan-jalan men'survey' segala macam produk yang dijual...

encik Hasben sejak dalam keta lagi dah sibuk bagitau yang dia nak cari bouncer/bouncinette untuk si kecik ni...aku macam biasa, okey saje...hehehe...jadi sampai-sampai je, melilau la mata kitorang men'survey' bouncer...dan berentilah di depan deretan bouncer jenama MamaLove..cantik-cantik jugak bouncer diorang ni...ada yang siap ada playmate tu...ada jugak yang build-in dengan buzzer untuk vibrate, music dan macam-macam lagi...
lebih kurang camni la bouncer dia..cuma takde hooded ngan playmate tu..encik Hasben kata rimas kalau penuh sangat *macam la dia yang nak dok dalam tu*

pilih punya pilih, encik Hasben akhirnya berkenan kat satu bouncer ni...harga asal dia RM259 tapi disebabkan nama pun warehouse sale kan...kitorang beli dengan harga RM120 je...pada aku, sangat la berbaloi-baloi...sebab bouncer ni kira besar la jugak...ada sesetengah bouncer tu kecik je..agaknya memang cuma untuk infant je kot..tapi yang ni aku rasa Balkisy yang debab tu pun leh muat lagi...hehehe...dan encik Hasben pun tersenyum riang....

lepas tu...kitorang mula berjalan-jalan lagi...sasaran seterusnya adalah bedding section...tengah belek-belek tu ternampak encik Hasben dok diam-diam depan satu rak ni..dia ni kalau berkenan satu-satu menda, memang akan dok diam-diam, belek je menda tu...rupa-rupanya dia dok membelek tilam si kecik...tilam ni memang tebal betul...nampak macam sedap je...*agak-agak tenggelam tak lau baby baring atas tu???*...hehehehe...

inilah baby dreamland yang menjadi encik Hasben's dream...hehehehe

disebabkan encik Hasben da berkenan...ditambah lak gambar baby yang sangat lena tu, kitorang pun sepakat untuk angkut je tilam ni sekali...harga asal dia RM69.90, tapi kitorang beli kat sini dengan harga RM35.00....hehehe...lagi pulak, da sedia ada dengan beg dia tu...teramatlah senang kalau nak bawak travel...encik Hasben siap pesan lagi, lau ada orang bagi adiah tilam kita leh letak kat umah...kan senang...*tinggi sungguh cita-cita encik Hasben ku ini*

dan selepas itu...aku jugak sibuk la nak membeli jugak...hehehe...akhirnya cuma satu je yang beli untuk diri sendiri iaitu Nursing Pillow...aku lama da survey menda ni...sebab senang nak wat tido, and breastfeeding baby bila dia da keluar nanti...dan harga yang ditawarkan jugak adalah sangat menarik...paling murah berbanding sume store yang aku survey...aku beli ngan harga RM55...

sebelah kanan ialah Nursing Pillow aku..sebelah kiri ialah home & car bottle warmer...dan encik Hasben yang  saje nak masuk dalam gambar...

dan akhir sekali, barang yang aku angkut ialah Snow Bear: Home & Car Bottle Warmer...da 2,3 kali jugak la aku survey menda ni..hari tu survey kat Jusco, takde stok...yang ada sekali pakej ngan sterilizer tu..harga dalam RM180...sama jugak masa kat Manjaku hari tu...jugak takde stock..yang ada hanyalah bottle warmer tapi takde car inverter...pada aku, lebih bagus lau leh letak dalam keta jugak...sebab manala tau, kalau balik kampung ke travel ke, kan senang sket keja kan...heheheh...

Home & Car Bottle Warmer yang di'survey' sekian lama..siap ada waranti lagi untuk setahun -- start tarikh mula pakai...

jadinya di warehouse sale ini aku angkut Bottle Warmer dengan harga just RM78...stendet harga dia dalam RM99.90...jadinya aku rasa pembelian kali ini memang sangat berbaloi-baloi....*hahahaha...lagi sekali aku letak berbaloi-baloi*...jadi untuk korang terasa-rasa nak pegi menerjah warehouse sale ni, pergila selagi stok masih ada....setau aku sale ni sampai 13 haribulan ni je...oh ye, selain tu ada jugak jual playpen, stroller, toys *sangat banyak*, mama bags, baby carrier/sling, dan banyak lagi la...dan apa yang paling penting *selain kerjasama ye* adalah harga yang ditawarkan boleh menepati bajet korang...^_^

MooD :: perlu hapdet status barang-barang baby kan...??nanti la ye~

2 comments:

aisha said...

huhu shopping kt mydear warehouse sale ea?aku pn shopping gk brg miasara kt situ...aku belikan die highchair ngan walker...he3 nway take care ye?musti berdebar2 rs nk tnggu kehadiran org baru...huhu

Nia_alJunid said...

aah sha..saje je pegi sbb malas nak berhabis sgt utk preparation..sbb lau da kluar nanti sure lg banyak blanje nye..huhuhu

wHaT Do wE LoVe...???

OuR pReCioUs~!!!

How`s my pregnancy doing?